Става дума за следното: Преди няколко месеца си купих мъжко канарче Харц ролер от Стоил ( stoki-harceri ) от София. Той ми каза, че то е от неговите - "от тази година" (2010) .Днес реших да му разгледам пръстена и ето какво открих:

Обадих му се по телефона и той не отрече, че ми е продал канарче с чужд пръстен. Каза, че използвал такъв (чужд) защото неговите били свършили. Не намирал нищо особено и нередно в тази си практика - да продава канарчета с чужди пръстени без да уведомява купувача! Трябвало аз да си направя проверката (на пръстена) при покупката - да съм гледал, когато съм купувал!...
Предложих му да ми го смени в срок удобен на него, като изтъкнах, че според мен ( а и според логиката на общо основание) не е правилно да се извършва такава продажба. Той посочи като хипотетична възможност есента на 2011г., но не пожела да обещае, че това ще се случи, защото можело да няма на разположение канарчета за смяна тогава. Отказа и да ми върне парите, а аз на него - канарчето.
Не съм се карал с него при телефонният ми разговор, просто го помолих да уточним фактите, които сега излагам, и за които ви моля за коментар и мнение!... Благодаря!

Точно преди 2-часа говорих с него по тел и ми каза че ще ти смени канара.Задалжително ли е канара да е с негови инициали за да е качесвен.Ето Бобо ти пише от кой е и сега какво правиме излагамесе пак май.Какъв е проблема човече неразбрано; даже и този канар има дупка в главата